Sosyal Medya

Güncel

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko Ankara’da

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. Kırım Tatar Türkleri’nin Lideri Kırımoğlu da Ukrayna heyetinde yer aldı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko’yu CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşıladı.  Ukrayna heyetinde, Kırım Tatar Türklerinin Lideri ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil KırımoÄŸlu da yer aldı.  ErdoÄŸan ve PoroÅŸenko, karşılamanın ardından baÅŸ baÅŸa görüşmeye geçti. Bu görüşmenin ardından CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve PoroÅŸenko, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey oturumuna katılacak.

Karşılama törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da katıldı.

Poroşenko, öncesinde gittiği Anıtkabir'de özel defteri imzaladı ve deftere şunları kaydetti:

"Bugün, büyük saygıyla Türkiye devletinin ve tarihinin seçkin kiÅŸisi Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyoruz. O, Türk halkının kurtuluÅŸ mücadelesinin lideri olarak, sadece savaÅŸ kabiliyeti olan bir orduyu deÄŸil, genç bir ülkeyi ortak bir ulusal fikir etrafında birleÅŸtirdi. SavaÅŸmayı da barışın deÄŸerini de bildi. Onun ilkesi, yurtta sulh cihanda sulh prensibi, kararlı ve sorumlu devletlerin politikalarının, diÄŸer ülkelerin egemenliÄŸine saygı göstermeyi bilen ve kendi sınırlarını korumasını bilen politikaların açık bir örneÄŸidir. Eminim ki, Ukrayna ile Türkiye'nin stratejik ortak olarak derinleÅŸmesi, barış ve refahın güçlendirilmesinin yanı sıra bölgedeki güvenlik ve istikrarın saÄŸlanmasına katkıda bulunacaktır."

Kaynak:AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.